Köttforskningsinstitutet i Kävlinge analyserar Knaken!Vi kan avslöja att Knaken är en verkligt nyttig produkt. Bättre än nästan varje annan korv på den Svenska marknaden. Knaken har nämligen anayserats av Köttforskningsinstitutet vars uppgift är att kontrollera våra märkeskorvar. Det visar sig att prinskorv, wienerkorv, falukorv och frukostkorv alla innehåller 23-24 procent fett. Knaken innehåller 19 procent! Det visar sig vidare att knaken innhåller avsevärt mer protein. De ovan nämnda märkeskorvarna innehåller 8 - 10 procent protein. Knaken innehåller 14 procent! Det kan således konstateras att Knaken inte bara är förbaskat god - den är dessutom nyttigare än andra korvar. Knaken står helt enkelt i en klass för sig. Vad innehåller då Knaken? Jo, enligt Lennart Ahlfors som förestår Holmgrens Charkuterier så används 50% oxkött och 50% fläskkött till Knaken. De flesta andra korvar görs på fläsk. Receptet på Knaken är givetvis hemligt. Källa: Lundaliv nr 1 1990
|