Knakesällskapet Hamam

Knakemåltiden

En Knakemåltid serveras på följande sätt:

Knaken bör inhandlas färsk från Holmgrens. Knaken värmes ca 20 min i 150 graders ugn. Genom ugnsvärmning så erhåller Knaken en bättre spänst och ett knaprigare skinn som är en delikatess i sig.
Knaken mår väl av att vila några minuter före konsumtion. På så sätt hinner Knakens vätskeinnehåll att stabiliseras vilket är till fördel för den som biter av.

Till Knaken serveras potatissallad, senap, öl och bäska droppar. Senapen bör vara av typ Taffel vilken har något mer smak av ättika och är ett utsökt tillbehör till Knaken.

Sätt aldrig en kniv eller gaffel i Knaken. Detta anser sällskapet vara ett otillbörligt angrepp på Knaken. Knaken fattas i ena handen varvid lämplig portion avbites.

Efter Knaken serveras kaffe och Cederlunds Punch, gärna med en liten chokladkaka till.